Haringvliet

Nieuws | Haringvliet

Delta Talent Themadag bij het Haringvliet

Studenten genieten van het Haringvliet

Wat tof dat het toch gelukt is in deze corona-tijd om 120 studenten van de Wageningen Universiteit zelf de weidsheid van het Haringvliet te laten ervaren! Lekker lopen langs de oevers met de zon in je gezicht, de weidsheid, de vogels…. Het was voor veel studenten een verademing.

lees verder >
Op weg naar eiland Bliek in het Haringvliet

Bliek op de toekomst

Op een stralende zomerdag voeren zeven studenten en drie experts van het Wereld Natuur Fonds op donderdag 27 juni met een bootje naar Bliek, het nieuw aangelegde eilandje in het Haringvliet. Vanaf de vogelkijkhut was er goed zicht op de eerste broedende vogels: dwergsterns, kleine plevieren en een witte kwikstaart.

lees verder >
Themadag Haringvliet

BLOG: Aan het Haringvliet

Dinsdag 19 september stond in het teken van het Haringvliet. Student Remco Kraaijeveld schreef een blog over de themadag die werd georganiseerd door Delta Talent en de partners van het Droomfondsproject Haringvliet.

lees verder >
Delta Talent aan het Haringvliet

Mangroves in het Haringvliet?

Op 19 september gingen zeven studententeams de uitdaging aan om mee te denken met het Droomfondsproject om van het Haringvliet een aantrekkelijke toegangspoort te maken. 

lees verder >
Themadag Haringvliet

BLOG: Themadag Haringvliet

Via het internet kwam ik erachter dat er een Themadag Haringvliet werd georganiseerd door Delta Talent. Naast een flinke groep studenten toegepaste biologie van de HAS mochten ook losse studenten van allerlei studierichtingen zich aanmelden. Zelf studeer ik Environmental Biology aan de UU, en het leek me erg leuk om mee op deze 'excursie' te gaan.

lees verder >
Themadag Haringvliet

Themadag Haringvliet

Een "mud run", huisjes met een glazen dak zodat je de sterrenhemel kunt zien, een zandstrand op het eiland Tiengemeten... Genoeg inspiratie tijdens de Delta Talent Themadag Haringvliet op 21 september. Studenten werd die dag gevraagd om ideeën te leveren over hoe ecologie en economie elkaar kunnen versterken rond het Haringvliet.

lees verder >